Om familierummet

Her kan du læse om familierummet og familieterapeut Marianne Munksgaard.

Mange synes, det er uoverskueligt, og forbundet med en følelse af nederlag at bede om hjælp. Det er det ikke! Det er til gengæld super ansvarligt og tegn på overskud, selvom det måske ikke lige føles sådan i øjeblikket.

Når konflikten/uroen/usikkerheden har fået fat i jeres familie, har den det med at sætte sig fast. Oftest vil det være mere synligt hos èn i familien end hos de andre, men den er hos os alle.

Vi har bare forskellige udtryk for det, vi bærer på. Effektfuld terapi

Måske tænker du: ” Det får jeg ikke min mand med til”. Eller: “Det er kun mig der har problemer med vores datter”, og det er den helt almindelige måde, at tænke problemer på. Nogen gange vil det også være det, vi tager udgangspunkt i, hvis det er det, der kan lade sig gøre lige nu. Hellere gå i gang med processen, end at vente yderligere.

Forskning og erfaringen med at arbejde med hele familien, viser dog at man hurtigere får øje på de forandringer, der er brug for i jeres familie , hvis alle er til stede.

Jeg arbejder grundlæggende ud fra den systemiske tankegang, som i kort form handler om, at vi alle indgår i et system – din familie er fx ”et system”, som du er en del af.

Ligeledes er mit arbejde inspireret af den narrative måde at tænke og tale om mennesker på; her taler man bl.a. om, at det ikke er dig, barnet, familien, der er problemet, men – problemet der er problemet.

Jeg har arbejdet med børn og familier i 18 år. Børn har en særlig plads i mit hjerte, og nogle gange oplever jeg, at de står model til mere, end de egentlig magter. Alligevel bliver de stående – det er både fascinerende og skræmmende.

Nogen gange er den største hjælp man kan give ens barn, selv at få hjælp og sparring.

FacebookTwitterGoogle+